Velferdsteknologi

Mobildekning og Velferdsteknologi : 4 Viktige faktorer

Innendørs mobildekning og velferdsteknologi blir stadig viktigere i dagens stadig mer digitaliserte samfunn. Fra smarte velferdsteknologiske løsninger for hjemmepleie til avanserte medisinske enheter på sykehus, har teknologien muliggjort bedre pleie og omsorg for en stadig aldrende befolkning. Men for at denne teknologien skal fungere optimalt, er det en nødvendighet med god innendørs mobildekning. Her ser vi nærmere på hvorfor.

1. Kontinuerlig Overvåkning og Kommunikasjon

Moderne velferdsteknologiske løsninger, som bærbare helsemonitorer, trådløse alarmsystemer, sensorer, og telemedisinplattformer, er avhengige av kontinuerlig overvåkning og kommunikasjon. Disse enhetene samler inn og sender viktige helse- og velværedata i sanntid, slik at helsepersonell kan gi rask respons på endringer i pasientens tilstand. God innendørs mobildekning er avgjørende for å sikre pålitelig og stabil overføring av disse dataene, uavhengig av hvor pasienten befinner seg i bygningen.

2. Økt Selvstendighet og Trygghet med mobildekning

Velferdsteknologi har også potensial til å øke selvstendighet og trygghet for eldre og personer med nedsatt funksjonsevne. Smarthjemteknologi, som sensorer og automatiserte systemer, kan bidra til å overvåke og tilpasse hjemmemiljøet for å sikre trygge og komfortable leveforhold. For at disse løsningene skal fungere sømløst, er pålitelig mobilkommunikasjon nødvendig. Dårlig innendørs dekning kan føre til forsinkelser eller feil i overføringen av data, noe som kan underminere tilliten til teknologien og redusere effekten av velferdstiltakene.

3. Effektiv Helse- og Omsorgstjenester

I tillegg til å støtte individuell hjemmepleie, har velferdsteknologi også potensial til å forbedre effektiviteten og kvaliteten på helse- og omsorgstjenester generelt. Telemedisin, for eksempel, gjør det mulig for pasienter å konsultere med leger og spesialister uten å forlate hjemmet, noe som reduserer behovet for reise og ventetid på legekontorer eller sykehus. For å sikre sømløs og pålitelig kommunikasjon i slike tilfeller, er god innendørs mobildekning avgjørende.

4. Redundans og Operatøruavhengighet

I tilfeller der kritiske livs- og helsesystemer er avhengige av mobilkommunikasjon, er redundans og operatøruavhengige nettverk essensielt. Dette sikrer at tjenestene forblir tilgjengelige selv ved feil eller vedlikeholdsarbeid på ett mobilnett. Derfor er det viktig at innendørs mobildekning støtter flere mobiloperatører, som Telenor, Telia og Ice, for å sikre kontinuerlig tilgjengelighet og pålitelighet.

Konklusjon

Den stadig økende bruken av velferdsteknologi i helse- og omsorgssektoren gjør det klart at god innendørs mobildekning og velferdsteknologi sammen er en absolutt nødvendighet. Uten tilstrekkelig dekning kan ikke moderne velferdsteknologiske løsninger fungere optimalt, noe som kan hindre pasientenes tilgang til kritiske tjenester og redusere effektiviteten til helse- og omsorgspersonell. Derfor er det viktig at både helse- og omsorgsinstitusjoner og offentlige myndigheter prioriterer investeringer i mobilinfrastruktur for å sikre pålitelig mobilkommunikasjon i alle bygninger. Dette vil bidra til å fremme bedre helse og økt livskvalitet for alle.

Les gjerne mer om våre leveranser til helseforetak her.

Dekningspatruljen samarbeider blant annet med Tellu som leverer alt fra enkle teknologiske løsninger som trygghetsalarm og digitalt tilsyn, til større helhetlige løsninger bygget på egen e-helseplattform.

Les mer om Tellu her.

»

Kontakt oss

Telefon: +47 55 00 55 00
E-post: post@dekningspatruljen.no
Åpningstid: Man – fre: 8:00 – 16:00

Hovedkontor

Noen av våre prosjekter

Havila Kystruten

Byfjordparken

Helse Nord

Bybanen i Bergen

Vi bruker dine data til å forbedre og tilpasse innhold og tjenester. Ved å fortsette å bruke nettstedet godtar du vår personvernserklæring. Les mer