Oppdrett & havbruk

Mobildekning i havbruk: Hvorfor Norges Oppdretts- og Havbruksnæring Trenger Pålitelig Mobildekning

Norge står i forkant av global oppdrett- og havbruksnæring, en sektor som ikke bare er vital for landets økonomi, men også for verdens matforsyning. Med sin rike kystlinje og tilgang til kalde, klare farvann, har Norge etablert seg som en ledende produsent av sjømat, spesielt laks. Likevel møter næringen unike utfordringer, blant annet behovet for pålitelig mobildekning i de ofte avsidesliggende og krevende omgivelsene hvor oppdrett foregår. Det er her Dekningspatruljen kommer inn, med innovative løsninger for mobildekning i havbruk både innendørs og utendørs som er skreddersydd for å møte havbruksnæringens behov.

Nøkkelrollen til Mobildekning i Havbruk

Oppdrettsnæringen, som opererer i avsidesliggende områder, er avhengig av pålitelig kommunikasjon for effektiv drift og overvåking av oppdrettsanlegg. Mobildekning er essensielt for:

  • Overvåking og Kontroll: Moderne oppdrettsanlegg benytter avansert teknologi for å overvåke fiskehelsen, vannkvaliteten og fôringsprosesser. Pålitelig mobildekning sikrer at data samles inn og analyseres i sanntid, noe som er avgjørende for rask respons på potensielle problemer.
  • Sikkerhet for Ansatte: Arbeidere i oppdrettsanleggene er ofte utsatt for tøffe værforhold og isolerte arbeidsmiljøer. Effektiv kommunikasjon er derfor kritisk for deres sikkerhet, slik at nødhjelp kan nås umiddelbart ved ulykker eller nødsituasjoner.
  • Logistikk og Koordinering: Koordinering av logistikk, fra levering av fôr til transport av ferdig sjømat, krever jevn kommunikasjon. Uten stabil mobildekning kan dette raskt bli en logistisk mareritt.

Dekningspatruljens Løsninger for Oppdrettsnæringen

Dekningspatruljen er en ledende leverandør av kundefinansiert innendørs mobildekning som spesialiserer seg på å tilby skreddersydde løsninger for å forbedre mobildekningen, spesielt i utfordrende miljøer som oppdrettsanlegg. Ved å anvende state-of-the-art teknologi, inkludert Distributed Antenna Systems (DAS) og småcelle nettverk, tilbyr Dekningspatruljen følgende fordeler for oppdretts- og havbruksnæringen:

  • Tilpassede Løsninger: Hvert oppdrettsanlegg har unike utfordringer, og  Dekningspatruljen arbeider tett med kunder for å designe tilpassede dekningsløsninger som møter deres spesifikke behov.
  • Økt Produktivitet: Med forbedret mobildekning i havbruk kan oppdrettsanlegg dra nytte av automatiserte overvåkingssystemer og effektiv datainnsamling, noe som fører til økt produktivitet og optimalisering av driftsprosesser.
  • Forbedret Sikkerhet: Pålitelig kommunikasjon forbedrer sikkerheten for ansatte ved å sikre at de kan holde kontakten med kolleger og nødetatene, uansett hvor de befinner seg på anlegget.

Fremtiden for Oppdrett i Norge

Med fortsatt fokus på bærekraft og innovasjon, er Norges oppdretts- og havbruksnæring godt posisjonert for videre vekst. For å sikre denne veksten, er det avgjørende å overkomme infrastrukturelle utfordringer som dårlig mobildekning i havbruk. Dekningspatruljen står klar til å møte disse utfordringene, og bidrar til en sikrere, mer effektiv og produktiv havbruksnæring.

For andre prosjekter vi har levert se her

Les mer om havbruksnæringen her

Kontakt oss

Telefon: +47 55 00 55 00
E-post: post@dekningspatruljen.no
Åpningstid: Man – fre: 8:00 – 16:00

Hovedkontor

Noen av våre prosjekter

Havila Kystruten

Byfjordparken

Helse Nord

Bybanen i Bergen

Vi bruker dine data til å forbedre og tilpasse innhold og tjenester. Ved å fortsette å bruke nettstedet godtar du vår personvernserklæring. Les mer