Datasenter

5 grunner hvorfor datasenter trenger innendørs mobildekning

Datasenter er hjørnesteinene i vår digitale infrastruktur, ansvarlig for å lagre, behandle og distribuere enorme mengder data som driver moderne virksomheter og tjenester. Men et kritisk aspekt ved datasentrenes funksjonalitet som ofte blir oversett, er behovet for pålitelig mobildekning. Her er noen viktige grunner til hvorfor datasentre trenger mobildekning:

1. Hermetisk lukkede bygg og EMC-sikre rom

Datasenter er ofte bygget for å være hermetisk lukkede for å beskytte mot eksterne trusler og forstyrrelser. Serverne plasseres i elektromagnetisk kompatible (EMC) sikre rom, som blokkerer både mobil- og datatrafikk. Dette kan imidlertid skape utfordringer for ansatte og leverandører som trenger å bruke mobiltelefoner til kommunikasjon.

Datasenter

2. Nødkommunikasjon

I tilfelle av nødsituasjoner som brann, strømbrudd eller tekniske feil, er det avgjørende at personalet kan kommunisere effektivt. Mobiltelefoner er ofte det første verktøyet som brukes, og uten tilstrekkelig dekning kan det være utfordrende å få tak i nødvendige ressurser raskt.

3. Operasjonell effektivitet

Ansatte og leverandører i datasentre trenger å kunne bruke mobiltelefoner for å ringe og koordinere operasjoner. Effektiv kommunikasjon er essensiell for å opprettholde kontinuerlig drift og for å løse problemer raskt. Passive mobilanlegg er den tryggeste og sikreste løsningen for å sikre pålitelig mobildekning i datasentre.

4. Redundans og pålitelighet

Mobildekning gir en ekstra lag av redundans for kommunikasjon, noe som er viktig i situasjoner der tradisjonelle kommunikasjonskanaler svikter. Dette sikrer at det alltid finnes en tilgjengelig kommunikasjonsmetode, noe som er kritisk for datasentre som må opprettholde høy oppetid.

5. Sikkerhet

Mobildekning innenfor datasentre kan også støtte sikkerhetssystemer som krever trådløs kommunikasjon for å fungere optimalt. Dette inkluderer overvåkingskameraer, adgangskontrollsystemer og andre sikkerhetsmekanismer som beskytter mot inntrengere og overvåker anlegget kontinuerlig.

Implementering av løsninger

For å møte disse behovene har flere leverandører utviklet spesialiserte løsninger for mobildekning i datasentre. For eksempel, Sabey Data Centers, en av de største datasenterleverandørene i USA, har fokusert på å tilby pålitelig og skalerbar infrastruktur som inkluderer robuste kommunikasjonsløsninger​ (Sabey)​.

Dekningspatruljen er stolte av å være Norges største leverandør av kundefinansiert mobildekning. Vi har levert innendørs mobildekning til flere store datasentre i Norge, og våre løsninger sikrer at både ansatte og leverandører kan opprettholde effektiv kommunikasjon selv i de mest utfordrende miljøene.

Konklusjon

Mobildekning er en kritisk komponent i datasentre for å sikre nødkommunikasjon, operasjonell effektivitet, redundans og sikkerhet. Ved å implementere passive mobilanlegg, kan datasentre oppnå pålitelig og sikker mobildekning som støtter alle nødvendige funksjoner. Dekningspatruljen er dedikert til å tilby de beste løsningene for å møte disse behovene og sikre at datasentrene kan operere uten avbrudd.

Les mer om datasenter i Norge her

Les mer om løsninger for andre bransjer her

Kilder:

Kontakt oss

Telefon: +47 55 00 55 00
E-post: post@dekningspatruljen.no
Åpningstid: Man – fre: 8:00 – 16:00

Hovedkontor

Noen av våre prosjekter

Havila Kystruten

Byfjordparken

Helse Nord

Bybanen i Bergen

Vi bruker dine data til å forbedre og tilpasse innhold og tjenester. Ved å fortsette å bruke nettstedet godtar du vår personvernserklæring. Les mer