God teknologi er ofte usynlig

God teknologi er ofte usynlig: Innendørs mobildekning i bygg

I dagens teknologidrevne samfunn tar vi ofte mobildekning for gitt. Vi forventer at våre telefoner fungerer sømløst, uansett hvor vi er, og dette er spesielt viktig innendørs, hvor 80-90% av all mobiltrafikk i 2024 faktisk finner sted. Likevel er de komplekse teknologiske løsningene som gjør dette mulig, stort sett usynlige for oss.

Usynlig teknologi, store fordeler

God teknologi kjennetegnes ved at den fungerer så godt at vi ikke legger merke til den. Dette gjelder i høyeste grad for innendørs mobildekning. Moderne bygninger er ofte konstruert med materialer som kan hindre mobildekning, som betong og metall, noe som gjør det nødvendig å installere dedikerte løsninger for å sikre god dekning. Disse løsningene inkluderer distribuerte antennesystemer (DAS), småceller og repeatere som alle jobber i kulissene for å gi brukerne en sømløs opplevelse.

Når du går inn i et kontorbygg og fortsetter en samtale eller dataoverføring uten avbrudd, bytter telefonen din automatisk fra det eksterne mobilnettet til det interne systemet uten at du merker noe. Dette er et resultat av nøye planlagt og implementert teknologi som sikrer at signalene blir fanget opp og videreført inne i bygget.

Kompleksiteten bak enkelheten

Selv om disse løsningene virker enkle for brukeren, er det en høy grad av kompleksitet involvert i deres utvikling og implementering. Teknologien krever omfattende planlegging for å sikre at alle deler av bygget har tilstrekkelig dekning, uansett hvilken teleoperatør brukeren har. Dette innebærer også samarbeid mellom byggets eiere, nettverksoperatører og Dekningspatruljen som ledende leverandør av innendørs mobildekning.

Statistikk viser at mobilbrukere forventer en feilfri opplevelse; faktisk vil hele 83% av brukerne ha en sømløs opplevelse på sine enheter, noe som understreker viktigheten av robust innendørs dekning​ (Techjury)​. Med økende mobilbruk og avhengighet av smarte enheter, blir kravene til slik teknologi stadig større.

Mobiltrafikk innendørs

En betydelig andel av mobiltrafikken skjer innendørs. Ifølge en rapport fra 2021 fra GSMA så skjer over 70% av all mobiltrafikk innendørs, og denne trenden fortsetter å øke med utbredelsen av smarttelefoner og andre mobile enheter​ (GSMA)​​ (Learn Hub | G2)​. Dette gjør det kritisk å investere i og oppgradere innendørs mobildekning, spesielt i moderne kontorbygg hvor folk tilbringer mesteparten av sin arbeidstid.

Konklusjon

God teknologi bør være usynlig for brukeren, og dette gjelder spesielt for innendørs mobildekning. Ved å sikre sømløs overføring fra utendørs til innendørs nettverk, kan vi fortsette å nyte en feilfri mobilopplevelse uten å tenke over den komplekse infrastrukturen som gjør dette mulig. Investeringer i slike teknologier er essensielle for å møte dagens og fremtidens krav til mobilkommunikasjon.

Ta kontakt så hjelper vi deg med ditt bygg.

Les mer om våre tjenester her

Referanser:

Kontakt oss

Telefon: +47 55 00 55 00
E-post: post@dekningspatruljen.no
Åpningstid: Man – fre: 8:00 – 16:00

Hovedkontor

Noen av våre prosjekter

Havila Kystruten

Byfjordparken

Helse Nord

Bybanen i Bergen

Vi bruker dine data til å forbedre og tilpasse innhold og tjenester. Ved å fortsette å bruke nettstedet godtar du vår personvernserklæring. Les mer